Tak for et godt webinar i går

Der var overvældende mange deltagere til mit webinar “snup en træningssnack og giv din hjerne gode arbejdsbetingelser” i går. Faktisk var der 2100 tilmeldte, så det er det største live-publikum jeg har haft i år:-)

Der var mange spørgsmål i chatten og jeg havde desværre langt fra tid til at svare på dem alle, men har her forsøgt at råde bod på det ved at samle en del af de mest stillede spørgsmål:

Jeg havde jo ikke mulighed for at svare på alle spørgsmål, så jeg har læst kommentarer igennem og prøver her at svare så godt som muligt på de hyppigst stillede spørgsmål

“Hej David, jeg holder 2 pauser i løbet af min arbejdsdag med afslapningsmusik. Vil det være en fordel at lave en power pose inden mine afslapningsøvelser ?

Det kommer lidt an på hvad hensigten er med afslapningen. Men generelt er min opfattelse, at det er vigtigt at spænde op for at kunne slappe ordentligt af. Som en muskel i krampe ikke bare kan slappes af. Den skal strækkes eller spændes endnu mere for at falde til ro. Derfor er træningssnacks effektive for at kunne stresse ned. En powerpose lyder som en god ide inden afslapning. Måske igen efter afslapningen for at få energien op igen.

“Hej David – har du alternative stående øvelser så det er lidt nemmere at lave på arbejdspladsen? :).”

Der er et hav af stående øvelser. Og hvis man har adgang til håndvægte og elastikker, så er der uanede kombinations muligheder. Jeg arbejder dog mest uden vægte, så det er muligt at gøre altid overalt i det tøj du har på. Jeg har på min instagram profil powerpose.dk siden 2. jan. lagt træningsvideoer op hver dag. Der er masser af inspiration at hente, og jeg vil inspireret af spørgsmålet i dag lave en Tabata kun med stående øvelser:-).

“Hvor finder jeg sangen, du benytter til tabata? :-)”

Jeg har en app, der heder Tabata timer, som jeg anvender derhjemme. Den kan downloades der hvor du finder dine aps. Der er mange forskellige og nogle koster penge. Men min er gratis, hvis man ikke er ked af lidt reklamer en gang i mellem.

Du indsætter så din egen musik, og så tæller den ned for dig. Husk at indstille til 20 sek. Work/Arbejde og 10 sek. Rest/pause.

Den musik vi hørte til Webinaret havde jeg fundet på youtube ”tabata music”. (man må ikke bare spille musik for så mange mennesker eller lægge op på SoMe, hvis der er rettigheder på.

“hvad kan du anbefale af system for at huske at lave øvelserne? :)”

Der er ikke noget kort svar på det her, for vaneændringer er lidt drilske. Men som jeg også sagde i webinaret, for at have succes med at opbygge en ny vane skal den være:

  1. Tilgængelig
  2. Attraktiv
  3. Nem at udføre
  4. Tilfredsstillende

Træningssnacks er designet til at opfylde disse kriterier, fordi de er altid tilgængelige. De kræver ikke udstyr.

De er attraktive, fordi de har en hel bunke positive effekter. De er nemme at udføre, fordi du ikke skal skifte tøj, eller i bad bagefter og du kan gøre det lige der hvor du er. De er tilfredsstillende fordi hjernen belønner dig med øget opmærksomhed, bedre hukommelse og en følelse af at skabe positiv forandring for dig selv.

Derudover vil jeg anbefale at registrere træningssnacks som en arbejdsopgave der skal udføres. (det tager kun 4 minutter og det er godt givet ud, for man spiler hurtigt langt mere tid på overspringshandlinger på SoMe og deslige). Så lav en To do liste, hvor Træningssnack indgår. Og så kryds af hver gang du har gjort det. Det er som mine preteen atter ville sige så ”satisfying”.

Det er også en rigtig god ide, at få en ”træningsbuddy”, så I kan holde hinanden op på at få det gjort.

Læs mere om ændringer af vaner i denne fantastiske bog af James Clear:

“skal øvelserne ‘dække’ hele kroppen …? Eller kan det være arme den ene dag, ben den næste ..?”

De behøver slet ikke dække hele kroppen. Hvis du aktiverer de store lårmuskler, er det en hurtig genvej til øget puls, hvorfor jeg til bruger squats og lunges. Men det kan sagtens være isoleret på overkroppen fx Husk den bedste træning er den du laver.

“Bruger du også koldtvandsbade?”

Sjovt du spørger, for det gør jeg faktisk. Jeg er dybt inspireret af Wim Hof, og samarbejder med Innercise.dk, hvor jeg er ved at uddanne mig til instruktør.

Da jeg deltog i Korpset sidste år, gik det op for mig, hvor voldsomt det er for nervesystemet at fryse, og hvor stor påvirkning det har på åndedræt og dermed det autonome nervesystem. Derfor er jeg i år startet på vinterbadning og kuldetilpasningstræning. Hvis I er nysgerrige, så se mere på www.innercise.dk

“Er der mulighed for at gense webinaret?”

Ja seminaret ligger tilgængeligt i noget tid endnu på følgende link:

https://zevio.com/live/NXbQTV?fbclid=IwAR3bAFHejb3G9Cr-wpQ8ICnXXx-u0KyH9HPB4B9Et9x_dxiSWIm6_mlnac0

Hvor kan man booke dig til foredrag eller webinar?

det kan man via Athenas https://www.athenas.dk/david-owe-foredrag.htm

Håber I fik svar på spørgsmål. Ellers tag en rundtur på min hjemmeside og skriv direkte til mig på info@powerpose.dk

Mange sunde og kærlige hilsner fra David.